Πλήρης κεντρική σχιστία

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι τόσο σπάνια που ελάχιστοι χειρουργοί στον κόσμο έχουν αντιμετωπίσει. Αφορά σχιστία όλου του προσώπου, δηλαδή πλήρη κεντρική σχιστία. .

Το οστό λείπει και σε όλο το μέτωπο κεντρικά. Ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να γίνει ειδικός χειρισμός στη χρονική ακολουθία των επεμβάσεων καθώς κάθε χειρουργείο αδυνατίζει τα οστά και προσθέτει περισσότερο ουλώδη ιστό.

Σε συνεργασία με τον ορθοδοντικό σχεδιάστηκε και τοποθετήθηκε στο στόμα κάτι που κρατούσε τα οστά στη θέση τους με στόχο να μην αυξηθεί επιπλέον το κενό.  Σε δεύτερο χρόνο  με εταιρία με την οποία συνεργαζόμαστε βάλαμε ειδικό κράνος με προεκτάσεις στα ζυγωματικά πάλι να εξασκήσουμε πίεση να μην ανοίξει άλλο το κενό αλλά και με την ελπίδα ότι θα το μείωνε .  Θεωρούμε ότι μάλλον μας βοήθησαν να αποτρέψουμε την αύξηση του κενού. Οι μετρήσιμες αναλογίες ήταν σαφώς καλύτερες.

Όταν  η Μ. έφτασε στην ηλικία των 21 μηνών, αφού οι νευροχειρουργοί έκριναν ότι δεν μπορούσαμε να περιμένουμε άλλο, ξεκίνησε το 1ο στάδιο χερουργικής αποκατάστασης και έπειτα από ένα χειρουργείο 12 ωρών μετακινήθηκαν τα δύο ημιπρόσωπα προς το κέντρο και κλείσαμε τα χείλη και τη μύτη.

Παρακάτω τα σχόλια των συναδέλφων μου για αυτή την περίπτωση:

‘The result on that frontal-nasal dysplasia is phenomenal!  Lucky family and child to have you as their surgeon. Show that to the bankers and they will give you a blank check.’ John Polley, Καθηγητής Κρανιοπροσωπικης Χειρουργικής, Πανεπιστήμιο Michigan.

‘Looks fantastic. Good correction.’ David Dunaway, Professor of Craniofacial Surgery, Great Ormond Street, London

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *