Στο Διεθνές Συνέδριο Σχιστιών στην Ινδία παρουσιάσαμε 2 μελέτες.

Στο Διεθνές Συνέδριο Σχιστιών στην Ινδία παρουσιάσαμε 2 μελέτες.  

Η πρώτη αφορά την αποκατάσταση της φατνίας με συνθετικό οστικό μόσχευμα σε βρεφική ηλικία πριν ανατείλει ο πρώτος κυνόδοντας. Επειδή ανακαλύψαμε το πρώτο συνθετικό οστικό μόσχευμα μέσα απ’ το οποίο ανατέλλει δόντι εφαρμόζουμε το υλικό στους 6-12 μήνες μετά το κλείσιμο του χείλους, +/- υπερώας. Τα σημαντικά πλεονεκτήματα του υλικού είναι ότι δεν χρειάζεται αυτόλογο οστικό μόσχευμα και ούτε πρέπει να περιμένουμε 10 χρόνια για αυτό με ένα παιδί με ρινό-στοματικό συρρίγγιο και πλήρη κατάρρευση του φατνιακού τόξου όλα αυτά τα χρόνια. Παρακολουθούμε τα παιδιά ωστόσο για να επιβεβαιώσουμε ότι το υλικό, παρόλο που γίνεται φυσικό οστούν, δεν επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη της γνάθου.Παρουσιάσαμε τα πρώτα παιδιά που έφτασαν στην εφηβεία και ολοκληρώνουν την θεραπεία τους.Τα πρώτα αποτελέσματα είναι τόσο ενθαρρυντικά που οι καθηγητές Robert Mann, Michigan University και David Fisher,Toronto Sick Kids είπαν ότι,«Αυτή είναι η πιο ελπιδοφόρα εξέλιξη στην χειρουργική σχιστιών εδώ και χρόνια».

Τέσσερα κέντρα μέχρι τώρα μας έχουν ζητήσει πρωτόκολλο της τεχνικής.

Η 2η μελέτη αφορά την σύγκριση σειράς διορθώσεων χειλεοσχιστιών νεογνών με διόρθωση στους 3 μήνες και τα πλεονεκτήματα της διόρθωσης στο νεογνό.  Είμαστε από τα ελάχιστα κέντρα στον κόσμο που προσφέρουμε αυτή την δυνατότητα.

Έχουν γίνει 2 ομιλίες μας δεκτές στο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο στην Κω.  Μια αφορά σχιστίες και η άλλη αφορά γιγαντιαίους σπίλους.

Στις 29/4/17 στην 6η Επιστημονική Ημερίδα Ιασώ Παίδων στο Πολεμικό Μουσείο παρουσιάσαμε σπανιότατο περιστατικό σχιστίας και των τεσσάρων άκρων που αποκαταστήσαμε επιτυχώς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *