Patologjitë e lëkurësBëhët fjalë për nishane që ekzistojnë që nga lindja dhe gjenden në madhësi të ndryshme, nga një nishan mikroskopik të parënëdsishëm gjer në nëj nishan gjigant që mbulon një pjesë të madhe të kokës dhe të trupit me një rrezik të konsiderueshëm për  shfaqje melanoma. Për Trajtimin e tyre përdoren nga metoda të thjeshta gjer në ato më komplekse, nga prerja e pjesshme dhe transplantet e lëkurës deri tek kirurgët e indeve.